Optredens

Zondag 9 juli staat het dorp Westerbork in het teken van kunst en kunstenaars en kunsten. Je kan je de hele middag laten verwonderen door de 35 levende standbeelden in het centrum van Westerbork. 
Naast alle prachtige beelden die u deze dag kunt bewonderen in Westerbork, hebben we weer ons best gedaan om een leuk en divers programma op te zetten. Ieder jaar proberen we nieuwe activiteiten te koppelen aan Stiefkiekn, waardoor het voor alle doelgroepen leuk is om te komen en er naast het bewonderen van de beelden voldoende vertier en vermaak is.

Datum: 9 juli 2023
Aanvang: 12:00 uur
Einde: 17:00 uur
Toegang Gratis 

Fotowedstrijd

Stiefkiekn daagt iedereen die geïnteresseerd is in fotografie uit, om deel te nemen aan deze wedstrijd. De wedstrijd is alleen op 9 juli tijdens het evenement Stiefkiekn.

Wie:  Iedereen die fotograferen leuk vindt

Wat:  Living Statues 

Waar:  Centrum van Westerbork 

Wanneer:  9 juli 2023

Opsturen:  Tussen 9 en 15 juli 2023                      naar:  info@stiefkiekn.nl (in JPEG)

 

LET OP:

Per deelnemer max. 2 foto’s

Workshops

Zelf altijd al eens willen ervaren hoe het is om een Stiefkieker te zijn? Tijdens Stiefkiekn krijg je de kans. Meld je bij de workshop tent en je wordt door een ervaren levend standbeeld in een aantal minuten getransformeerd naar een levend standbeeld inclusief kostuum en schmink. 

Aanvang: 12:00 uur
Einde: 17:00 uur

Circus Bombari

Voor het 2e jaar op rij mogen we Jeugdcircus Bombari verwelkomen in ons mooie dorp! Een gloednieuwe show boordevol originele en spectaculaire acts, kleurrijke kostuums en swingende muziek. Wil jij ook eens kennis maken met Bombari? Zoek ze op tijdens Stiefkiekn, en wie weet mag je wel een stukje meedoen. Je kan ze vinden nabij hoofdstraat 16.

Aanvang: 12:00 uur
Einde: 17:00 uur

"Geitje en de zeven wolven"

In de Stefanuskerk toont Patrick van Horne zijn sprookjesachtige, interactieve voorstelling “Geitje en de zeven wolven”. De zeven wolven hebben een bezoek gebracht aan geitje. 6 zijn er al verjaagd, maar voor de laatste wolf hebben geitje en patje de hulp van de kinderen hard nodig!

 

Geitje en de zeven wolven is geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar. 

Clown Sem

Nieuw dit jaar is een bezoek van Clown Sem. Clown Sem komt vanuit Meppel afgereisd naar Westerbork om zijn kunsten aan het publiek te tonen. 

Een komische voorstelling vol humor, spanning, en sensatie! Helemaal solo zal hij u laten verbazen met zijn kunsten. In de stijl van comedy clown zal hij vandaag een glimlach op uw gezicht toveren! Mis het niet! 

Op het plein nabij Meursinge en restaurant de Ar (hoofdstraat 44 – 48) is Sem op verschillende momenten van de middag te bewonderen zijn.

Sem

Kunstmarkt

Wat een prachtig evenement nog mooier maakt! Tijdens Stiefkiekn zullen ongeveer 40 kunstenaars neerstrijken op het Burgemeester van Weezelplein in het oude hart van het dorp Westerbork.

Goed gevulde marktkramen bieden bezoekers een ruime variatie aan kunst stijlen en technieken. Hier kan je kuntschilders, tekenaars, graficus, sieradenmakers en keramisten bewonderen. Diverse kunstenaars geven demonstraties, voor u als bezoeker is dit een geweldige kans om verschillende creatieve processen van dichtbij te ervaren.

 

Mini Foodtruckplein

Op ons mini foodtruck plein vind je de lekkerste hapjes en drankjes. 

Heb je zin in wat hartigs of toch liever wat zoets? Loop naar het grasveldje naast ’t oale Gemeentehoes en kies een lekker hapje uit.

 

Parkeren

Parkeren in Westerbork is bijna overal gratis. Let u wel op de bebording waar u mag parkeren. Het centrum is voorzien van een blauwe parkeerzone, dat wil zeggen dat u daar max. 2 uur met gebruik van een parkeerschijf mag staan.

 

Parkeerplaatsen (onbeperkte duur):

De Groene Borg

Roesinghkamplaan

Industrieterrein

Hoogeveenseweg (binnenbebouwdekom)

Sporthal de Borkerkoel 

Hoogeveenseweg

Parkeerterrein de Voorhof

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.