Deelnemen aan het Stiefkiekn kan in 2 verschillende categorieën. 

Onderstaand een overzicht per categorie:
Kids
Deelnemen aan Stiefkiekn kan als je minimaal 8 en maximaal 15 jaar oud bent, een nieuwe act presenteert of nog niet eerder op Stiefkiekn gepresenteerd hebt en minimaal 1 keer 30 minuten per uur (volgens schema) optreedt tijdens het kampioenschap en een nieuwe act presenteert of een act die je nog niet eerder op Stiefkiekn gepresenteerd hebt.

Volwassenen
Deelnemen in de categorie volwassenen kan als je minimaal 16 jaar oud bent, je niet beroepsmatig bezig bent met living statues, minimaal 1 keer 30 minuten per uur (volgens schema) optreedt tijdens het kampioenschap en een nieuwe act presenteert of een act die je nog niet eerder op Stiefkiekn gepresenteerd hebt.

Daarnaast geldt voor zowel de kids, volwassenen dat men de organisatie een volledig ingevuld en ondertekend inschrijfformulier moet opsturen/mailen voor 1 aug. 2020 voorzien van een foto van je act. 

Tijdens het kampioenschap mag je geen reclame maken en je mag geen politieke of religieuze uitingen. Als men dit wel doet, zal de organisatie de deelnemer diskwalificeren. 

Voor de Drentse Kampioenschappen Stiefkiekn Kids en Volwassenen is een vakjury samengesteld. De jury legt in haar beoordeling de nadruk op Inhoud, Ambacht, Esthetische beleving en Entertainment.